Giro 26000

Doneer Online

Videodagboeken: Bloed- en lymfklierkanker

  Agnes

  Emmie

  John

  Martin

  Tineke

  Agnes hoorde begin 2001 dat ze Chronische Lymfatische Leukemie heeft. De tumor in haar nek werd bestraald. Een jaar of vijf later kwam daar de diagnose Parkinson bij. Agnes vertelt over haar leven met CLL.

  Emmie hoorde begin 2010 dat ze Acute Lymfatische Leukemie heeft met daarbij het Philadelphia-chromosoom. Direct na het stellen van de diagnose kreeg zij vijf chemokuren en een eenmalige totale lichaamsbestraling. De behandeling werd afgerond met een allogene stamceltransplantatie met cellen van haar oudste zus.

  John hoort in 2002 dat hij de ziekte van Hodgkin heeft. Hij is dan 36 jaar oud. Hij ondergaat een chemokuur en bestralingen. Samen met zijn vrouw Kathy kijkt hij terug op de negen jaar die achter hem liggen en vertelt hij hoe zijn leven er nu uitziet.

  Vijf jaar geleden werd bij Martin non Hodgkin vastgesteld. Inmiddels heeft hij chemotherapie en stamceltransplantatie ondergaan. Martin vertelt over de behandelingen en zijn herstel.

  Tineke hoorde begin 2011 dat ze een non Hodgkin lymfoom had tussen haar longen. De non Hodgkin lymfoom is behandeld met behulp van chemotherapie. Daarnaast is bij Tineke tien jaar geleden acute artritis vastgesteld.

Samen voorop in de strijd